III Convenció de Micropobles de Catalunya

El diumenge 10 de març es va celebrar a Copons (Anoia) la III Convenció de Micropobles de Catalunya, amb el títol “Pobles vius, territoris vius” dins del marc de la celebració dels 10 anys de l’Associació de Micropobles de Catalunya.
Dins d’aquesta trobada que va aplegar electes municipals, representants polítics i institucionals, així com entitats, associacions i iniciatives socials es va presentar la proposta d’Estatut del Micropoble per recollir legalment les particularitats dels micropobles.
El programa de la convenció va ser:

11h. Projecció del vídeo-documental “Fins i tot els arbres escoltaven” sobre experiències d’èxit als micropobles (realitzat per La Conca 5.1).

11:30h. Presentació del Carnet Jove dels Micropobles a càrrec de l’alcalde de Maldà, l’Il·lm. Sr. Sebastià Mata i del Sr. Cesc Poch, Director general de l’Agència Catalana de la Joventut.

12h – 12:45h. Pausa i visita lliure als expositors temàtics. Àmbits:

Energies renovables: Som Energia, Azimut, ICAEN, …

Telecomunicacions: Guifi.net, Xarfogar,…

Recerca UAB, LIGIT i Dept. de Geografia amb la presentació del GISAH i Micropobles a França a càrrec de professors de les universitats de Bordeaux i Rouen.

Cooperació solidària als territoris rurals: Projecte Protec de l’associació “Així Somiem la Terra” Unió de Pagesos

Cultura: diverses iniciatives culturals del Solsonès
12:45h. PRESENTACIÓ DE L’ESTATUT DELS MICROPOBLES. A càrrec de l’assessor jurídic i secretari, Cristian Cimadevilla Magri, i del primer president de l’Associació i batlle d’Argençola, l’Il·lm. Sr. Toni Lloret.

 

Ara aquests estatuts estan en mans de tots tots els municipis que formen part de l’AMC perquè puguin fer esmenes o suggeriments fins el 15 de maig, quan es recolliran totes les aportacions, que seran estudiades i incorporades, si s’escau, al text que l’Assemblea de l’Associació aprovarà i que es presentarà a tots els grups polítics, entitats i institucions a fi que el Parlament i la Generalitat ho aprovin.