Campanya informativa Papallona del Boix

En el INFOGRAFIA BOIX a aquesta notícia s’explica breument  la problemàtica de la papallona del boix i s’enumeren quines accions es poden realitzar per col·laborar a frenar la propagació d’aquesta espècie.

La propagació de la plaga de la papallona del boix (Cydalima perspectalis) va en augment; així ho demostra l’estudi realitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que confirma que aquesta espècie invasora ja és present a 185 municipis de 21 comarques catalanes i una d’elles és el Pla de l’Estany. Aquesta espècie invasora és present a Catalunya des del 2014 establint el seu focus inicial a la comarca de la Garrotxa.

Aquest insecte s’alimenta de fulles de boix de jardins i boscos. Els efectes de la plaga són molt impactants perquè danyen la planta, deixen els boixos absolutament defoliats, i si aquestes defoliacions són continues provoquen la seva mort. Les erugues, tot i que provoquen molèsties, no són urticants ni perilloses per a les persones.

Per més informació es pot consultar a la web d’Alerta Forestal, el projecte que analitza l’estat de salut actual dels boscos de Catalunya.