Volta a la vall

La Volta a la Vall és una ruta per etapes creada per l’Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor que fa la volta a tot el nostre terme municipal. És una ruta de dificultat elevada que passa per diferents tipus de vials i ferms, tant corriols com camins i pistes. La principal característica d’aquesta ruta és el seu relleu muntanyós. Són més de 48 quilòmetres que s’han dividit en sis etapes: Bosc de Can Ginebreda al Prat de Sant Nicolau / Prat de Sant Nicolau a Collferrer / Collferrer al Xalió / El Xalió a la Cadevall / La Cadevall a Can Pla / Can Pla al Bosc de Can Ginebreda. En cada etapa es combinen natura, cultura i unes vistes immillorables passant per indrets com Sant Patllari, el Castanyer de Sant Nicolau, el Golany, el Puig Montner, el riu Ritort, Santa Maria del Collell, Briolf o la Torre de Ginestar. Les etapes no són circulars, per tant, s’ha de deixar un vehicle al final de l’etapa on es voldrà acabar l’etapa i anar amb un altre vehicle a l’inici de l’etapa, es poden fer més d’una etapa seguida, ja que a on acaba una comença l’altre.

Amb La Volta a la Vall podeu conèixer millor la nostra natura i espais poc concorreguts de Sant Miquel que us permet tenir una visió més global del municipi, la comarca i fins i tot de la demarcació amb alguns espais que tenen uns miradors espectaculars.

La nova ruta s’ha senyalitzat amb plaques indicatives que permeten seguir tot l’itinerari. A més, a l’inici de cada una de les etapes s’han col·locat plafons amb informacions i fotografies de la mateixa etapa i dels elements d’interès que s’hi poden trobar.